Geschiedenis

Marinus Koppe is de grondlegger van het in 1910 opgerichte familiebedrijf. Het eerste kassencomplex stond in het centrum van Ermelo, waar nu het gemeentehuis gevestigd is. Marinus werkte met 3 kinderen samen in het bedrijf. In 1974 verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie aan de Fazantlaan. Zoon Herman Koppe (sr.) zette het bedrijf vervolgens voort. Na het vroege overlijden van zijn vader in 1979 ging zoon Bert op jonge leeftijd alleen verder. Kortom; een echt familiebedrijf van generatie op generatie. Bert ontwikkelde al snel een passie voor Begonia en koos er voor om zich volledig te gaan specialiseren.

De locatie aan de Fazantlaan werd op een gegeven moment te klein en een nieuwe locatie in Kootwijkerbroek werd gekocht. Hier vond in eerste instantie alleen de beworteling van de stek plaats. Later werd ook de veredeling opgestart onder leiding van de heer Karper. In deze jaren werd de basis gelegd voor de huidige successen in veredeling.

Het bedrijf bleef zich ontwikkelen; Kootwijkerbroek werd in 2009 vervangen door een moderne geautomatiseerde bewortelingslocatie in Aalsmeer. In 2013 werd de keuze gemaakt om een vermeerdering locatie op te zetten in Portugal en zo het gehele proces in eigen hand te hebben. Het grootste gedeelte van de onbewortelde stek komt dan ook uit Portugal en wordt doorlopend voorzien van nieuw moedermateriaal uit Nederland.

M. Koppe BV, inmiddels meer dan 3 generaties oud en 3 vestigingen groot, heeft diverse stormen doorstaan en is in de branche van uitgangsmateriaal een van de overgebleven familiebedrijven. Iedereen die bij Koppe werkt is trots op de producten die wij maken en de geschiedenis die het bedrijf heeft. Koppe is momenteel volop in ontwikkeling ; investeringen in ICT, techniek en medewerkers. Op deze manier wordt het Managementteam klaar gestoomd het stokje over te gaan nemen.

Vermeerdering

Om onze Internationale klantenkring te kunnen beleveren wordt er met grote zorg en aandacht stek gesneden door een ervaren team. Met ruim 60 verschillende rassen, grotendeels van eigen veredeling, bieden wij een groot en afwisselend assortiment met kwaliteitsproducten. Onze moerplanten staan zowel in Nederland als in Portugal, waarbij jaarlijkse kloonselectie voor een schone, stabiele basis zorgt op alle locaties en voor licentie partners. Dagelijks bezig zijn met de planten en intensief contact tussen onze teelt specialisten zorgt ervoor dat de moederplanten in optimale conditie zijn om goed te kunnen produceren . Het blijft een natuurproduct en wij zoeken continu naar de beste manier de dingen te doen. Dat houdt ons scherp!

Beworteling (Aalsmeer)

Wekelijks wordt de stek aangevoerd en verwerkt in Aalsmeer. Op deze moderne locatie wordt er op meerdere lagen geteeld om het hele jaar door onze producten te kunnen maken met de juiste kwaliteit en grootte. Door een gedreven team wordt de stek onbeworteld uitgeleverd of gestoken voor beworteling. De beworteling wordt in de verschillende fases nauwlettend gevolgd door onze begonia specialisten. Afhankelijk van ras en seizoen is de stek na 5-6 weken voldoende beworteld om geselecteerd op grootte verpakt en uitgeleverd te worden naar klanten over de hele wereld.

Koppe veredeling

Sinds 1987 worden er jaarlijks nieuwe soorten en variëteiten ontwikkeld. Koppe Veredeling is wereldwijd marktleider in veredeling van de Begonia elatior en de bladbegonia, zowel voor binnen als voor buiten. Het veredelen van een begonia is een tijdrovende en intensieve taak. Ons professionele veredelingsteam richt zich erop de wensen van de klanten en de markt te combineren met een goed te telen en te vermeerderen product. Mooi, van goede kwaliteit en houdbaarheid, zodat de consument er veel plezier aan kan beleven. Daarnaast zijn we continue bezig ons huidige assortiment te verbeteren en door te ontwikkelen.

De Koppe genetica gaat de wereld over en is in elk werelddeel vertegenwoordigd, deels via directe verkoop en deels via licentiepartners. Betulia® , Barkos® en Beleaf® zijn series die bij vrijwel alle begonia kwekers en handelaren bekend zijn. De Belove® serie , Valentino Pink® & White en de prachtige Adonia Pink® zijn nieuwe series met echte vernieuwing voor zowel de consument als voor de kweker.

Onze Missie & Visie

Missie

In 1910 is M. Koppe BV gestart met de intentie een bloeiend bedrijf te worden met passie voor planten. Nu, anno 2018, staat er een bloeiend bedrijf, zijn we generaties verder en is deze passie er nog steeds. De specialisatie voor begonia’s was een bewuste keuze om te kunnen focussen en te onderscheiden. Door onze jarenlange ervaring weten we wat we doen en zijn we een betrouwbare partner om mee samen te werken. Met uniforme en goed beworteld stek geven wij de kweker een goede start voor een kwaliteitsproduct. Wij vinden het belangrijk te investeren in lange termijn samenwerkingen zowel met leveranciers, kwekers, distribiteurs, licentie partners als met onze medewerkers . Dit staat dan ook aan de basis van ons succes.

Visie

Wij noemen onszelf dé Begonia Specialist en dat is niet zonder reden. Koppe staat voor passie, kwaliteit, de beste willen zijn en betrouwbaarheid! Koppe wil vernieuwend zijn en planten maken waar de consument minimaal 2 maanden in volle bloei van kan genieten, zowel voor binnen als voor buiten. Zo verrassen wij de consument en vereenvoudigen wij de teelt voor de kwekers. Gezond en groeikrachtig plantmateriaal is essentieel voor een betrouwbaar resultaat. Onze passie voor Begonia is de garantie voor toekomstig succes . Daarnaast vindt Koppe het belangrijk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen met oog voor mens en natuur.

Bedrijfsfilm