Per 3 April 2017, treedt André Vreugdenhil in dienst bij M. Koppe BV als Commercieel Directeur. Hij wordt hiermee verantwoordelijk voor de verkoop en productie van de Begonia stekken en zal op termijn taken en verantwoordelijkheden van de algemeen directeur over gaan nemen. Met de benoeming van André Vreugdenhil haalt Koppe iemand in huis met internationale ervaring in de veredeling en vermeerdering van sierteelt gewassen.

André heeft de afgelopen 4 jaar bij Dümmen Orange gewerkt als General Manager van een aantal entiteiten. Vanuit deze functie heeft hij gewerkt aan de groei en ontwikkeling van de productgroep Roos. Voorafgaand aan Dümmen Orange heeft hij 20 jaar bij Royal Van Zanten in diverse functies gewerkt met de nadruk op commercie en productmanagement. André is als zoon van een kweker in het Westland opgegroeid tussen de lelies.

André ligt toe: “Ik zie het als een uitdaging om samen met een gemotiveerd team de klanten nog beter van dienst te kunnen zijn en het familiebedrijf Koppe verder uit te bouwen”.

Koppe ziet erg uit naar de samenwerking en heeft er alle vertrouwen in om met André en het bestaande team verder te kunnen bouwen aan een mooie toekomst!

Koppe is een echt familiebedrijf. De wortels werden in het begin van de 20e eeuw geplant, in 1910. In ruim 100 jaar heeft de organisatie zich ontwikkeld van een klein familiebedrijf tot vooraanstaand veredelaar en leverancier van uitgangsmateriaal: oftewel tot specialist in het veredelen en vermeerderen van de Begonia.

Het Koppe assortiment bestaat uit bloeiende – en bladbegonia’s voor zowel binnen als buiten. Het hoofdkantoor, tevens moederplantenlocatie, is gevestigd op de Veluwe, in Ermelo. Ook hebben ze sinds een aantal jaren een hypermoderne moerenlocatie in het zuiden van Portugal, waarvan wekelijks stekken naar Nederland worden vervoerd. Eenmaal in Nederland worden de stekken beworteld op het moderne bewortelingsstation in Aalsmeer of gaan onbeworteld naar de klanten in Europa.

Op de verschillende locaties werken dagelijks zo’n 55 tot 75 mensen – afhankelijk van het seizoen – aan het verwerken van de stekken en jonge planten.